Manon Huisman

 

Manon werkt als psychosociaal therapeut met levensvragen van mensen op allerlei vlakken. Niet zelden is rouw daar een groot onderdeel in. Ook werkt zij met familieopstellingen. 

Wie ben ik? 

 

Ik ben Manon Huisman, geboren in 1982 in Rotterdam. Ik woon samen met Willem sinds 2018 in het dorpje Zetten, waar wij een heerlijke plek bewonen met onze hond, katten en kippen. Op deze plek ben ik in 2019 mijn eigen praktijkruimte gaan inrichten. In mijn jeugd namen afscheid nemen, rouw en verlies een centrale plek in. Het is voor mij dan ook niet vreemd dat ik werk met zowel de mooie als de minder mooie kanten van het leven en mensen die daarin vastlopen.

 

Wat is mijn specialiteit? 

 

Ik ben inmiddels ruim 20 jaar werkzaam in de hulpverlening en ben mij over de jaren heen op verschillende vlakken gaan specialiseren. In 2014 heb ik mijn opleiding tot rouwtherapeut afgerond, maar merkte al snel dat ik me verder wilde verdiepen in de sporen van rouw, stress, burn-out, zingeving, trauma en relatie therapie. Dit doe ik met verschillend aanbod. Wat past is afhankelijk van de vraag waar mensen mee binnen komen.  Wat ik steeds beoog met mensen in beweging te brengen, is een stevig gevoel van eigenwaarde, regie en autonomie. Dit levert uiteindelijk keuzeopties en levenslust op die je verder brengen, ook al verkeer je in zwaar weer. 

 

Mijn motivatie om onderdeel te zijn van de lotgenotenkring? 

 

Mijn motivatie om mij aan te sluiten bij de Lotgenotenkring heeft alles te maken met het toegankelijk en normaal maken van rouwen in onze maatschappij. Ik heb zelf diepe rouw gekend, ook op jonge leeftijd. Het waren erg lastige periodes om door het leven te navigeren. Ik ervaarde mist om me heen en een gevoel van verloren zijn. Steun van lotgenoten hebben mij destijds enorm geholpen in het vinden van mijn weg in het eigen verlies. Ik gun het iedereen dat je af en toe kunt verbinden en opladen bij mensen die heel goed begrijpen waar je doorheen gaat. Ik hoop dan ook mijn steentje bij te dragen aan onze missie van Lotgenotenkring.  

 

Praktijk informatie

 

Praktijk In-vloed

Marshallstraat 32

6671 BH Zetten 

06 44 37 39 88

info@in-vloed.nl

www.in-vloed.nl