Ronald Kersten

 

Ronald is rouw- en verlies wandelbegeleider. 'Wandelen, zo is aangetoond, kan enorm helpen om je  veerkracht weer te hervinden. Iedere situatie vraagt weer om een andere aanpak, maar wandelen zorgt ervoor dat denken en voelen weer in balans komen', aldus Ronald.

 

Wie ben ik? 

 

Een vraag die voor mij dieper gaat als alleen mijn naam, mijn werk en mijn rol in de maatschappij en in het universum. Als mens/ Ziel maak ik onderdeel uit van een groter geheel en door de manier waarop mijn karakter, mijn kennis en mijn vaardigheden gevormd zijn probeer ik een steentje bij te dragen in het welzijn van anderen. In mijn groei als mens/ Ziel van kind tot volwassen man heb ik op verschillende manier te maken gehad met verliezen. Al op zeer jonge leeftijd is mijn lieve moeder uit het leven gestapt, en de gevolgen daarvan heeft voor mij de richting bepaald in hoe ik mijn leven heb ingericht. De verliezen tijdens mijn leven heb ik allemaal op eigen kracht moeten leren dragen. Dat heeft mij kwetsbaar gemaakt maar tegelijkertijd ook sterk. Deze ervaringen, gekoppeld aan studies, en persoonlijke ontwikkeling heeft mij doen besluiten om andere mensen op dat vlak te ondersteunen en te begeleiden.

 

Wat is mijn specialiteit? 

 

Ik ga graag wandelen met mensen in de natuur. Dat gekoppeld aan een vleugje Vitamine HBS, maakt dat ik op een andere wijze naar een rouwproces kan en durf te kijken. HBS staat voor: Holistisch mensbeeld, Boeddhistische grondslag, en een Systemische visie. Rouwen is een “lerend” proces voor ieder individu. Dat is dus ook voor iedereen anders. Rouwen is voor mij Je leven opnieuw inrichten en organiseren na een verlies, en een manier vinden die jou past om het verlies te dragen. Daarbij is er aandacht voor jou als volledig holistisch mens, dus aandacht voor verstand, lichaam en Ziel.

 

Mijn motivatie om onderdeel te zijn van de lotgenotenkring? 

 

Mensen zijn geneigd zich terug te trekken als het gaat om het delen van verdriet of het delen van pijn. Ik wil graag een bijdrage leven om mensen op een zo laag mogelijke drempel te benaderen en te ontmoeten. Mensen uit te nodigen en de ruimte te geven om hun verhaal te delen. Het delen van individuele verhalen maakt dat mensen zich gaan herkennen. Daarmee gaan mensen ook hun eigen rouwproces erkennen, en trekken samen op om hun nieuwe leven te gaan verkennen. De verbinding(en) die opnieuw tot stand komt, maakt dat mensen weer veerkrachtiger in het leven komen te staan met het verlies.

 

Praktijk informatie

 

Praktijk op eigen kracht

Dijkstraat 20

6681VZ Bemmel

06 55 69 41 41

info@praktijk-op-eigen-kracht.nl

www.praktijk-op-eigen-kracht.nl