Miranda van der Meijde

 

Miranda werkt als verlies en rouwtherapeut in haar eigen praktijk.

Wie ben ik? 

 

Mijn naam is Miranda van der Meijde, geboren in 1973 en moeder van een zoon. Samen met mijn vriend wonen wij met ons samengestelde gezin en hond in Arnhem. Naast het werk als rouw en verliestherapeut in mijn eigen praktijk, werk ik ook als praktijk ondersteuner geestelijke gezondheidszorg in een huisartsenpraktijk.
Ook ik ken verlies maar al te goed. In mijn leven heb ik zelf ervaren hoe het is om dierbaren te verliezen. Verliezen die een wond hebben achtergelaten.

 

Wat is mijn specialiteit? 

 

Door mijn eigen levensgeschiedenis en mijn werk binnen de GGZ heb ik zelf ervaren wat de impact is van rouw en verlies is. Rouw is een natuurlijk proces dat allerlei heftige gevoelens bij je kan oproepen. Verdriet, boosheid, onmacht, schuldgevoel, eenzaamheid, ontkenning.
Maar waar leer je nu hoe je verder kunt na een ingrijpend verlies. Het verlies van een dierbare gaat nooit over, je neemt het mee in je leven. In mijn begeleiding probeer ik veerkracht aan te boren om je verlies te kunnen dragen. Rouw is niet iets wat je kunt fixen. Graag wil ik jou als professional en ervaringsdeskundige helpen en begeleiden in je rouw. Dit doe ik door te luisteren met mijn hart en present te zijn.

 

Mijn motivatie om onderdeel te zijn van de lotgenotenkring? 

   

  Mijn lijf spreuk is “ delen is helen”. Rouw heeft getuigen nodig. Het biedt veel troost als je verdriet kunt delen en er erkenning voor krijgt. Ik geloof in de meerwaarde van het samen rouwen, stil te staan bij een ieder zijn verlies. Samen het verdriet durven toe te laten draagt bij aan het “doorleven” van het verdriet en dat je het verlies van jouw dierbare “ doorleeft”.
  Dit vergroot je veerkracht wat maakt dat je jouw verlies beter kan dragen in je leven. Ik wil hier graag een bijdrage aan leveren.

   

  Praktijk informatie

   

  Miranda van der Meijde

  Praktijk van der Meijde

  Tooropstraat 4

  6813 KS Arnhem

  06-50476920

   

  Miranda@praktijkvandermeijde.nl

  https://praktijkvandermeijde.nl/