Marieke Bluemer

 

Marieke begeleidt kinderen-, tieners- en ouders in haar praktijk in Gaanderen. 

Wie ben ik? 

 

Ik ben Marieke Bluemer, geboren in 1980 en woonachtig met mijn man en twee tienerdochters in Gaanderen. In 2019 startte ik met mijn praktijk voor kinder-, tiener- en oudercoaching.

Ik maakte in mijn leven veel grote verliezen mee en heb ‘goed’ kunnen rouwen. Door de opleidingen die ik volgde tot kindercoach werd me duidelijk van hoeveel omstandigheden het afhankelijk is om rouw toe te laten in het leven. Ik gun iedereen – van jong tot oud – dat de ruimte er is om uiting te geven aan het gevoel en de gedachten die grote verliezen met zich mee brengen. 

In mijn praktijk krijgen de thema’s rouw en verlies daarom een steeds prominentere plek.

 

Wat is mijn specialiteit? 

 

Écht en onbevooroordeeld luisteren zit in mijn natuurlijke aard. Ik werk veel met kinderen, tieners en jongvolwassenen en kijk daarbij ook naar het hele gezin en de sociale context waarbinnen mensen zich begeven.

Ik heb een goed gevulde rugzak die ik meeneem als ik op weg ga met mensen. Afstemmen op wat nodig is, zonder allerlei methodes of protocollen, gebruikmakend van de veerkracht van mensen. Zo werk ik het liefste. 

Naast begeleiding bij (aanstaand) overlijden ben ik gespecialiseerd rouw binnen zorgintensieve gezinnen (levend verlies en jonge mantelzorgers).

 

Mijn motivatie om onderdeel te zijn van de lotgenotenkring? 

   

  Bij Lotgenotenkring hoop ik mijn steentje bij te dragen aan het normaliseren van rouw. Ik vind het belangrijk dat we het met z’n allen normaal gaan vinden dat rouw onderdeel uitmaakt van ons leven. Dat het invloed heeft op je gezin, je relatie, je werk, je sociale leven. Het ontmoeten van lotgenoten helpt daarbij. Je bent niet de enige.

  Ik heb zelf lotgenotencontact mogen ervaren en weet uit ervaring hoe bevrijdend het kan zijn om aan een half woord genoeg te hebben. Hier zet ik mij vanuit de Achterhoekse gedachte van naoberschap graag voor in.

   

  Praktijk informatie

   

  Marieke Coacht Kindercoaching
  Kerkenstraat 5
  7064 BH SILVOLDE

  06 - 13 75 93 63

  info@mariekecoacht-kindercoaching.nl

  https://www.mariekecoacht-kindercoaching.nl/